2011. december 26., hétfő

Ozogány Ernő : A nemzet virágai : a magyar - Jelenlegi ára: 3 775 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A nemzet virágai : a magyar történelem legérdekesebb asszonyaiA könyv listaára: 4600 Ft. Leírás:
A magyar történelem kimondottan gazdagnak számít meghatározó női egyéniségekben. Jelen kötet összesen százegy olyan nő rövid életrajzát közli, aki jelentős hatást gyakorolt hazánk történetére, kultúrájára vagy tudományos életére. Az első fejezetben (Szentek és uralkodók - Uralkodó szentek) az uralkodóházak olyan tagjai szerepelnek, akik szentekké vagy boldogokká lettek avatva, így például Szent Erzsébet, Szent Margit, Szent Kinga, a nem szentek közül pedig olvashatunk Lokietek Erzsébetről, Szilágyi Erzsébetről vagy Aragóniai Beatrixról. A kötetben fontos szerep jut az olyan, harcos és önfeláldozó asszonyoknak, mint Rozgonyi Cecília, Kanizsai Dorottya vagy Zrínyi Ilona, valamit az 1848-49-es szabadságharc katonanőinek (Lebstück Mária, Bányai Júlia, Pfiffner Paulina stb. ). A toll mesterei című fejezet a fontosabb női irodalmárokat mutatja be, Ráskai Leától és Telegdi Katától Leővey Klárán keresztül Szendrey Júliáig, Kaffka Margitig vagy Vay Saroltáig (Sándorig). Megismerhetjük a fontosabb írók múzsáit (Vajda Julianna, Déryné, Laborfalvi Róza, Blaha Lujza, Jászai Mari, Fedák Sári, Léda, Bajor Gizi stb. ), az egészség őreit (Kossuth Zsuzsanna, Steinberger Sarolta), a politika és a kultúra irányítóit (Lórántffy Zsuzsanna, Kéthly Anna), az iskolaügy és a közművelődés napszámosait (Brunszvik Teréz, Teleki Blanka, Veres Pálné), az emancipáció élharcosait (Steinschneider Lilly, Keleti Ágnes stb. ), s a tudományos és műszaki élet olyan kiválóságait, mint Róna Erzsébet, Szörényi Erzsébet, Zádor Anna, Szepes Júlia vagy Telkes Mária. A hosszabb-rövidebb életrajzokat fekete-fehér illusztrációk kísérik. ISBN: 978-80-89286-38-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 775 Ft

Az aukció vége: 2011-12-11 03:35
. Ozogány Ernő : A nemzet virágai : a magyar - Jelenlegi ára: 3 775 Ft